Ανοικτή εκδήλωση με τον ερευνητή Γ. Πασχαλίδη στο Βόλο

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 13:42

 

Στο Βόλο για να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα βρίσκεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος ερευνητής Γιώργος Πασχαλίδης προσκεκλημένος της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου. Της ομιλίας του Γιώργου Πασχαλίδη θα προηγηθεί χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει και θα συνομιλήσει με τον διακεκριμένο ερευνητή ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Ο Γιώργος Πασχαλίδης όπως είναι γνωστό έχει αναδείξει μια ξεχωριστή θεωρία που αφορά στη θεωρία των τριών τύπων ανθρώπων που προέκυψε από τη συλλογή στοιχείων και δεδομένων ασθενών και υγιών ατόμων που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές και εθνότητες. Η έρευνα ξεκίνησε το 2002 και πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 800.000 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και συγγενικά πρόσωπα. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, ως ερευνητικά εργαλεία τα επιστημονικά εργαλεία, τη συνέντευξη, την παρατήρηση και το ερωτηματολόγιο και εφαρμόζοντας τη μέθοδο «από τη βάση προς τα πάνω», οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που νοσούσαν από τις ίδιες ασθένειες είχαν κοινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, κοινές αντιδράσεις και προσαρμοστικότητα στο στρες, κοινή επεξεργασία πληροφοριών και ρύθμιση συναισθημάτων, τα οποία καθρεφτίζονταν στη λειτουργία συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου, που ευθύνονται για τη σκέψη, τη συμπεριφορά και το συναίσθημα.
Έτσι, ομαδοποίησε τις ασθένειες που εκδηλώνονται στα άτομα που εμφανίζουν τα παραπάνω κοινά χαρακτηριστικά. Η ομαδοποίησή του έδειξε πως υπάρχουν τρεις τρόποι αντίδρασης σε ερεθίσματα και τρεις τρόποι συναισθηματικής και γνωστικής επεξεργασίας, που αντιστοιχούν στην διαφορετική λειτουργία του εγκεφάλου.
Μέσα από τη μελέτη αυτή, ανακάλυψε ότι υπάρχουν τρεις μοναδικοί και σαφώς διακριτοί τύποι ανθρώπου, τους ονόμασε Α, Β και Γ, χαρτογράφησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε τύπου και ανέπτυξε προοδευτικά το Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis. Αναλύοντας το Μοντέλο, μας γνωστοποιεί το «κατασκευαστικό μας σχέδιο» και μας δίνει τις αναλυτικές «οδηγίες χρήσης» του οργανισμού μας, οδηγίες για το «ευ ζην».
Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι προέρχονται από διαφοροποιήσεις των τριών εγκεφαλικών δομών του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου και των συνδέσεών τους. Οι τρεις περιοχές του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου στις οποίες εντοπίζεται διαφοροποιημένη εγκεφαλική λειτουργία είναι οι εξής:
• Η περιοχή που περιλαμβάνει τον κροταφικό φλοιό, τον ινιακό φλοιό, τον κογχομετωπιαίο φλοιό, τον ενδορινικό, το στεφανιαίο και συνειρμικό φλοιό, με την οποία λειτουργεί ο Α Τύπος ανθρώπου.
• Η περιοχή που περιλαμβάνει την αμυγδαλή, τον προμετωπιαίο φλοιό, τον έλικα προσαγωγίου και το βρεγματικό φλοιό, με την οποία λειτουργεί ο Β Τύπος ανθρώπου.
• Η περιοχή που περιλαμβάνει τον ιππόκαμπο και την παραϊπποκάμπεια έλικα, το μεταιχμιακό φλοιό και τον πολυαισθητικό φλοιό, με την οποία λειτουργεί ο Γ Τύπος ανθρώπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass