Τίμησαν στα Τρίκαλα την εξέγερση των αγορτών

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2016 16:32

 

Μνήμη εξέγερσης αγροτών και τρικαλινών πολιτών το 1925, σήμερα στα Τρίκαλα. Η αγροτική – λαϊκή εξέγερση της 2ας Φεβρουαρίου 1925 τιμήθηκε με μια λιτή τελετή στην ομώνυμη πλατεία, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ασκληπιού. Παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Τσίγκα και των πρώην Δημάρχων Τρικκαίων κ. Λάππα και Σπαθή, αποδόθηκε η δέουσα τιμή στους μαχόμενους για βελτίωση των όρων ζωής τους τρικαλινούς.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε σύντομη και περιεκτική ομιλία από τον φιλόλογο κ. Βασίλη Αδάμο, ο οποίος, εκτός από την περιγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στην αιματοβαμμένη εκείνη ημέρα, συνέδεσε τους αγώνες των αγροτών του τότε με το σήμερα.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον ναύαρχο ε.α. κ. Νίκο Γκόγκο, μέλος της Πρωτοβουλίας που είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για τον εορτασμό της επετείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass