«Τον μύθο του Ασκληπιού» αναβιώνει ο Δήμος Τρικκαίων

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 17:55 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Φεβ 2016 19:34

 

Του Αποστόλη Ζώη

Στην υλοποίηση του σχεδίου αναβίωσης του «μύθου του Ασκληπιού», με τη συνδρομή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε ευρύτατη συνάντηση στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Κύριο αντικείμενο, ήταν, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εξειδίκευση των στόχων που θα υλοποιηθούν στην πορεία και στη διάρκεια εξέλιξης του προγράμματος, σε συνδυασμό με την επιστημονική ετοιμασία και τεκμηρίωση.

Το σχέδιο, όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αφορά στην επαναφορά της γνώσης για τα βότανα και τις θεραπευτικές μεθόδους του γιατρού της αρχαιότητας, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, εναλλακτικό τουρισμό, διατροφική πρωτοπορία και αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα.

Πού βρίσκεται όμως το σχέδιο; Το σχέδιο έχει ήδη προχωρήσει σε επίπεδο συνεργασίας με την Αμφικτιονία των Ασκληπιείων και τη χρηματοδότηση κτηρίου (τ. Δημαρχείου Κόζιακα στο Πρίνος) από το Leader+.

Προετοιμασία

Σε επίπεδο προετοιμασίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί τον επιστημονικό συνεργάτη. Εξάλλου, σύντομα θα υπογραφεί Σύμφωνα Συνεργασίας και Συναντίληψης (αφού συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο), όπως είχε προ μηνός συμφωνηθεί.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με το Δήμο Τρικκαίων, ζητήματα σχετικά με την περιβαλλοντική καταγραφή, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και γενικά, την ενασχόληση της Γεωπονικής Σχολής με τα βότανα του Ασκληπιού.

Σε άλλο επίπεδο, συζητήθηκαν ζητήματα για την ύπαρξη ενός brand name δηλαδή ενός γενικού αναγνωρίσιμου ονόματος, γύρω από το οποίο θα κινηθεί και η διατροφική και η τουριστική και η εκπαιδευτική διαδικασία. Για παράδειγμα, το εκθετήριο και ο βοτανόκηπος θα συνδυάζονται με εναλλακτικές τουριστικές διαδρομές στον Κόζιακα.

Επίσης, με εκπαιδευτική δραστηριότητα σε γιατρούς, φοιτητές ιατρικής και μαθητές, αλλά και με πώληση θεραπευτικών βοτάνων από τους νέους παραγωγούς του Δήμου Τρικκαίων, στους οποίους θα παραχωρηθεί δωρεάν γεωργική καλλιεργήσιμη έκταση.

Σε αυτόν τον τομέα, εξάλλου, ήδη το πρόγραμμα παρουσιάστηκε και έγινε ευμενώς δεκτό, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ν. Στουπή, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Τρίκαλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass