Αποτελεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνειδητή επιλογή για 40.364 χρήστες το 2015

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 17:18

 

Η επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων ήταν συνειδητή επιλογή για 40.364 χρήστες το 2015. Πρόκειται για τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων για το 2015, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

 

Αναλυτικά στοιχεία

Ειδικότερα, τα μέλη που προέβησαν σε δανεισμό ανέρχονται σε 20.428, οι επισκέψεις στο αναγνωστήριο σε 9.853, οι οργανωμένες επισκέψεις σχολείων σε 1708, οι συμμετέχοντες σε δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 2.052, οι χρήστες Η/Υ σε 6.908, τα δανεισθέντα βιβλία σε 41.417 και το σύνολο των χρηστών, όπως προαναφέρουμε σε 40.364.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι νέοι τίτλοι στην αγορά φτάνουν στους 165, οι νέοι τίτλοι από δωρεά σε 930, με το σύνολο των νέων τίτλων να ανέρχονται σε 1095. Τα νέα μέλη φτάνουν σε 799 ενώ το σύνολο των μελών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε 20692. Επίσης σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ακόμα πως η επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων είναι συνειδητή επιλογή για τους πολίτες, γιατί είναι ένας δημοκρατικός θεσμός μάθησης, παιδείας και πληροφόρησης. Είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος, όπου φυλάσσεται η έκφραση της δημιουργικής φαντασίας και σκέψης του ανθρώπου, στο οποίο ο καθένας έχει ελεύθερη πρόσβαση.

Η Δημοτική βιβλιοθήκη – η βοηθητική πύλη στη γνώση – παρέχει τις βασικές προϋποθέσεις για μια δια βίου μάθηση, ανεξάρτητη λήψη αποφάσεων και πολιτιστική ανάπτυξη του ατόμου και των κοινωνικών ομάδων. Οι υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρέχονται ισότιμα και δωρεάν σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, γλώσσας η κοινωνικοοικονομικού επιπέδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass