Τρίκαλα: Οριοθέτηση ποδηλατόδρομου μετά το όχημα χωρίς οδηγό

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 18:11

 

O Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala Α.Ε, με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συμμετείχαν σε ένα καινοτόμο και παράλληλα εκπαιδευτικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το CityMobil-2. Από την 1 Σεπτεμβρίου και για έξι μήνες, έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, η πόλη των Τρικάλων, βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τις ευφυείς αστικές μεταφορές, καθώς έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που "χρησιμοποίησε" σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες, αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό εντός του αστικού ιστού. Παράλληλα δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις γι’ αυτού του είδους καινοτομία.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, η e-Trikala A.E. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» - ΙΟΑΣ και την BMW HELLAS A.E., σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο όλοι οι μαθητές με τη χρήση διαδραστικών μέσων «μυήθηκαν» στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων και στις πράσινες τεχνολογίες, μαθαίνοντας παράλληλα πως η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην κυκλοφορία των οχημάτων αυξάνει την οδική ασφάλεια και μειώνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εξ αποστάσεως εποπτεία αυτοματοποιημένων οχημάτων και το πώς εφαρμόζονται στην πράξη οι νέες τεχνολογίες προς όφελος της κοινωνίας. Ωστόσο το συγκεκριμένο πρόγραμμα έφτασε στο τέλος του.

Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνει και την οριοθέτηση ποδηλατόδρομου μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Citymobil2 (όχημα χωρίς οδηγό). Μεθαύριο Δευτέρα θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή η οποία και θα καθορίσει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία και θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass