Συζητά με τους κατοίκους ο Δημ. Τρικκαίων για τα απορρίμματα

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 18:37

 

Δημόσια Διαβούλευση για τα απορρίμματα και τον τρόπο διαχείρισής τους, ως πρόσθετα ενδεικτικά του πολιτισμού μας, εφαρμόζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Με τους κατοίκους

Πιο αναλυτικά, ο Δήμος Τρικκαίων , όπως χθες ανακοινώθηκε επίσημα, αναλαμβάνει να συζητήσει με όλους τους κατοίκους, το τι μέλλει γενέσθαι με τα απορρίμματα για τα επόμενα χρόνια. Όχι απλώς υλοποιεί το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, αλλά και το θέτει στην κρίση των πολιτών, για να ακουστεί η κάθε άποψη. Το συγκεκριμένο Σχέδιο είναι απόρροια μελέτης της υφιστάμενης κατάστασης, με βάση τις υποδομές, τις ανάγκες, τη νομοθεσία και τον περιφερειακό σχεδιασμό. Θέτει ζητήματα, στόχους και προτεραιότητες, εκτιμά την πορεία του Δήμου σε επίπεδο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια και, κατ΄ επέκταση ασχολείται με την ουσιαστική διαχείριση απορριμμάτων. Κυριαρχεί η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, με μικρότερο δυνατό κόστος και παροχή υπηρεσιών ουσίας και αξίας στους πολίτες.
Όλα αυτά, εξειδικεύονται στις 54 σελίδες του Σχεδίου, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.trikalacity.gr
Επίσης τονίζεται από το Δήμο Τρικκαίων, πως η σημασία που δίνει ο κάθε πολίτης, αποτελεί και δείγμα της ανατροφοδότησης της σχέσης με τη διοίκηση του Δήμου, καθώς προωθείται η ενεργός συμμετοχή σε ζητήματα άμεσης προτεραιότητας. Ετσι, το Τοπικό Σχέδιο «αποζητά» προτάσεις από τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να τις αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση mayor@trikalacity.gr από την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015. Στη συνέχεια, οι προτάσεις θα συζητηθούν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, σε χρόνο που θα δημοσιοποιηθεί συντόμως. , Να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), καθιερώνεται η υποχρέωση των Δήμων να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν Τοπικά Σχέδια αποκεντρωμένης Διαχείρισης αποβλήτων, στο πλαίσιο των Εθνικών και των Περιφερειακών σχεδιασμών. Στα πλαίσια αυτά θα προσδιοριστούν όλες εκείνες οι απαραίτητες ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την δυνατότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλαμβάνει τις δραστηριότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή ενός τοπικού σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass