ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ TWEETS

Αρνητική υποδοχή των αλλαγών στο Twitter

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 0:08

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το Twitter είναι έτοιμο να «ταρακουνήσει» τα timelines των χρηστών του, αναδιατάσσοντας τα, έτσι ώστε να μην υπάρχει χρονική σειρά.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο design του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου αναμένεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το BuzzFeed News. Το Twitter θα σταματήσει να εμφανίζει τα τιτιβίσματα βάσει της ώρας, αλλά θα τα ταξινομεί βάσει της συνάφειας ή της σημασίας.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από αλλαγές που έγιναν από τον νέο CEO Τζακ Ντόρσει. Οι περισσότερες από αυτές φέρνουν το Twitter πιο κοντά στη γραμμή του Facebook, όπως τα favouriting tweets.

Η εταιρεία δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζεται στο να θέσει εκτός της χρονολογική σειρά. Το 2014, ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, είπε ότι η χρονολογική σειρά στα tweets «δεν είναι η πιο σχετική εμπειρία του χρήστη».

Ορισμένες πτυχές της μη χρονολογικής προσέγγισης ήδη εμφανίζονται. Εάν οι χρήστες δεν έχουν εισέλθει στο δίκτυο για κάποιο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, η ροή εμφανίζει τμήμα των tweets που έχουν αναρτηθεί στο μεσοδιάστημα.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Αναπαύσου εν ειρήνη Twitter, γράφουν χιλιάδες άνθρωποι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο 24ωρο.

Το hashtag #RIPTwitter σαρώνει διεθνώς, μετά από τη δημοσιοποίηση των αλλαγών που σχεδιάζει να κάνει η εταιρεία, αλλάζοντας το πώς εμφανίζει τα tweet στους χρήστες.

Η αντίδραση του κόσμου δείχνει ότι κάθε άλλο παρά καλοδεχούμενες είναι αυτές οι αλλαγές, με τους περισσότερους χρήστες να εκφράζουν την πεποίθηση ότι αυτές θα σημάνουν το «θάνατο» του Twitter.

Κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί θεωρούν ότι οι λογαριασμοί με λιγότερους follower θα είναι σε δεύτερη μοίρα, ενώ άλλοι παραπονιούνται ότι με τις αλλαγές το Twitter θα είναι σαν το Facebook, το οποίο ορίζει τις δημοσιεύσεις που εμφανίζονται με τη χρήση αλγορίθμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass