ΤΑΙΒΑΝ: Στους 28 οι νεκροί του φονικού σεισμού

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 0:10

 

ΤΑΪΝΑΝ

Οι διασώστες στην Ταϊβάν δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε έπειτα από έναν σεισμό στη νότια Ταϊβάν, ο οποίος έχει προκαλέσει τουλάχιστον 28 νεκρούς, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό που εξακολουθεί να είναι προσωρινός.

Ο απολογισμός της δόνησης μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε το νότιο τμήμα του νησιού το Σάββατο,  προκαλώντας την κατάρρευση ενός συγκροτήματος 16 ορόφων και σχεδόν 100 διαμερισμάτων στην πόλη Ταϊνάν, αυξάνεται καθώς οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι αρχές άρχισαν έρευνα για την κατασκευή του συγκροτήματος ενώ επιζώντες κατήγγειλαν ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας. Χθες το πρωί, εξακολουθούσε να αγνοείται η τύχη 122 ενοίκων του συγκροτήματος, από τους οποίους 103 είναι παγιδευμένοι "πολύ βαθιά κάτω από τα ερείπια", σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ταϊνάν Ουίλιαμ Λάι, ο οποίος πρόσθεσε: "δεν υπάρχει κανένα μέσο για να φθάσουμε σ' αυτούς απ' ευθείας, είναι πολύ δύσκολο".

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται τώρα στη διάσωση 30 ανθρώπων που βρίσκονται πιο κοντά στους διασώστες και χρησιμοποιείται πιο ελαφρύς εξοπλισμός, όπως τρυπάνια.

Το έργο των διασωστών περιπλέκεται από το γεγονός ότι δύο πολυκατοικίες συνθλίφτηκαν από δύο άλλες γειτονικές πολυκατοικίες, εξήγησε ο δήμαρχος, γεγονός που υποχρεώνει τους διασώστες να σταθεροποιήσουν τις πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει, πριν αρχίσουν να σκάβουν.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το συγκρότημα είχε 96 διαμερίσματα και 256 καταγεγραμμένους ενοίκους, αν και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σ' αυτό όταν κατέρρευσε -- οι αρχές τους υπολογίζουν σε περισσότερους από 300-- καθώς πλησίαζε η γιορτή του Νέου Έτους κατά την οποία οι Ταϊβανέζοι συγκεντρώνονται οικογενειακώς. Φοιτητές έμεναν επίσης σε ορισμένες κατοικίες χωρίς να είναι οι επίσημοι ένοικοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι διασώστες ερευνούν τα ερείπια, ενθαρρύνοντας τους παγιδευμένους επιζώντες να αντέξουν μέχρι να φθάσουν ως αυτούς. Πολλοί ένοικοι βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια έπειτα από περισσότερο από 24 ώρες. Συνολικά 250 άνθρωποι σώθηκαν, από τους οποίους περίπου 200 από τους διασώστες, ενώ οι 50 άλλοι κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια χωρίς βοήθεια. Οι διασώστες χρησιμοποιούν γερανούς, κλίμακες και ανιχνευτικούς σκύλους για να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν τα θύματα.

Ωστόσο εξακολουθούν να ανασύρονται και πτώματα. Δύο αδελφές, ηλικίας 18 και 23 ετών, ανασύρθηκαν νεκρές, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν.

Από τους 28 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τον σεισμό, οι 26 βρίσκονταν μέσα στο συγκρότημα που κατέρρευσε, ανάμεσα στους οποίους ένα βρέφος 10 ημερών και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η επιχείρηση που κατασκεύασε το συγκρότημα έχει διακόψει τις δραστηριότητές της και οι κάτοικοι αμφισβητούν την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass