ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΔΗ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΣΚ

Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 0:58

 

ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην επαρχία Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου εκστρατείας του Τάφας, που απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ιορδανία, σημειώθηκε τη νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση αυτή.

Σύμφωνα με την οργάνωση, από τις αρχές του έτους έχουν βομβαρδιστεί 13 νοσοκομειακές εγκαταστάσεις σε όλη τη Συρία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΤΟΥΣΚ

Εν τω μεταξύ οι βομβαρδισμοί που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία με στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και των δυνάμεων που πρόσκεινται σε αυτή «επιδεινώνουν» μια κατάσταση ήδη τραγική, την οποία βιώνουν οι άμαχοι πληθυσμοί, ενώ θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης, κατήγγειλε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Επιτρέψτε μου να προσθέσω ένα σχόλιο σχετικά με τη Ρωσία, οι ενέργειες της οποίας στη Συρία δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιδεινώνουν μια κατάσταση ήδη πολύ κρίσιμη» δήλωσε ο Τουσκ έπειτα μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

«Ως άμεση επίπτωση της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας, το αιμοδιψές καθεστώς Άσαντ κερδίζει έδαφος, η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση χάνει έδαφος και χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες εγκαταλείπουν την χώρα με κατεύθυνση την Τουρκία και την Ευρώπη» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Οι επικριτικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ ακολουθούν εκείνες σε παρόμοιο ύφος της Άνγκελα Μέρκελ, που προκάλεσαν την οργή του Κρεμλίνου.

Οι Δυτικοί εξάλλου κατηγορούν τη Μόσχα ότι τορπίλισε τις συνομιλίες της Γενεύης με επίκεντρο τη συριακή κρίση (οι οποίες διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα) καθώς προσφέρουν βοήθεια στη Δαμασκό κλιμακώνοντας τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι.

Από την πλευρά της η Ρωσία διαψεύδει ότι στοχοθετεί θέσεις της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης και τονίζει ότι επιτίθεται μόνο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ακριβώς κάνει ο διεθνής συνασπισμός των χωρών της Δύσης και των αραβικών χωρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass