ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ

Συνεργασία για προστασία των χριστιανών

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 19:41

ΑΒΑΝΑ

«Επιτέλους βλεπόμαστε!», ήταν το πρώτο πράγμα που είπε ο Πάπας Φραγκίσκο στον Πατριάρχη Κύριλλο, όταν συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο της Κούβας.

Αυτή, ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ Ποντίφικα και πατριάρχη ρωσικής Ορθόδοξης εκλησίας σχεδόν 1.000 χρόνια έπειτα από το Σχίσμα του 1054 μεταξύ των Εκκλησιών της Ανατολής και της Δύσης.

«Είμαστε αδέρφια», είπε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της γεμάτη συγκίνηση συνάντησης, κατά την οποία οι δύο πλευρές εξέφρασαν λύπη «για τα τραύματα που προκλήθηκαν από συγκρούσεις ενός μακρινού και πρόσφατου παρελθόντος μεταξύ των χριστιανών».

Ακόμη, ο πάπας Φραγκίσκος και ο πατριάρχης Κύριλλος κάλεσαν τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να προστατέψουν τους χριστιανούς που δέχονται επιθέσεις στην Μέση Ανατολή, σε μια προφανή τους αναφορά στην βία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ολόκληρες οικογένειες, χωριά και πόλεις, οι εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές μας εξοντώνονται ολοκληρωτικά», υπογράμμισαν σε κοινή τους διακήρυξη. «Οι εκκλησίες τους ρημάζονται βάναυσα και λεηλατούνται, τα ιερά τους κειμήλια βεβηλώνονται, τα μνημεία τους καταστρέφονται», ανέφεραν ακόμη, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σήμερα, οι δύο Εκκλησίες μπορούν να συνεργαστούν ενεργά, υπερασπίζοντας τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια ο πάπας Φραγκίσκος ταξίδεψε στο Μεξικό όπου τον υποδέχθηκαν χιλιάδες πιστοί. Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο και η σύζυγός του τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο.

«Φραγκίσκος, αδελφός του μεξικανικού λαού!», τραγουδούσαν πιστοί γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ ετοιμάζονταν να φωτίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη διαδρομή των 18 χλμ. που θα ακολουθούσε το παπικό όχημα.

Κατά την πενθήμερη επίσκεψή του ο Ποντίφικας θα προτρέψει τους Μεξικανούς να πολεμήσουν τη διαφθορά, κάθε μορφής λαθρεμπόριο και παράνομη διακίνηση και το οργανωμένο έγκλημα, κομίζοντας παράλληλα μήνυμα προς τους μετανάστες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass