ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Σε... καταψύκτες εκατοντάδες υπό εξαφάνιση παγκολίνοι

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2016 8:00

 

ΤΖΑΚΑΡΤΑ
Εκατοντάδες - 657 τον αριθμό - κατεψυγμένους παγκολίνους, οι οποίοι φυλάσσονταν σε σπίτι στην Ιάβα κατέσχεσαν οι Αρχές της Ινδονησίας και συνέλαβαν έναν 55χρονο άνδρα για το λαθρεμπόριο του σπάνιου αυτού θηλαστικού που απειλείται με εξαφάνιση.

Η Αστυνομία εντόπισε τους κατεψυγμένους παγκολίνους σε έρευνα που πραγματοποίησε σε σπίτι στην περιοχή Τζομπάνγκ στη νήσο Ιάβα, έπειτα από κλήση των περιοίκων, οι οποίοι είχαν παραξενευτεί από την ύπαρξη τόσο πολλών καταψυκτών σε ένα σπίτι.
Τα θηλαστικά ήταν τυλιγμένα σε πλαστικό και διατηρούνταν μέσα σε πέντε μεγάλους καταψύκτες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της επαρχίας της Ανατολικής Ιάβας Πραμπόουο Άργκο Γιουουόνο.
Ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια και πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 6.700 ευρώ).
«Ο ύποπτος που συνελήφθη επιμένει ότι οι παγκολίνοι δεν του ανήκουν και ότι ένας φίλος του τού είχε ζητήσει να τους φυλάξει επειδή είχε τους καταψύκτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι ο φερόμενος συνεργός του καταζητείται από την Αστυνομία.
Το εμπόριο του ασιατικού παγκολίνου έχει απαγορευτεί από το 2000 από τη διεθνή Δικαιοσύνη. Ωστόσο το κρέας του και οι φερόμενες θεραπευτικές ιδιότητές του το καθιστούν μία από τις πιο ποθητές λείες των λαθρεμπόρων στην Ασία, λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει, κυρίως στην Κίνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass