Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ προσκλήθηκαν στις συνομιλίες της Αστάνα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2017 13:17

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ προσκλήθηκαν στις συνομιλίες για τη Συρία που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Εξάλλου, σε συνέντευξη, που έδωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως πιστεύει ότι ο στόχος των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συνομιλιών στην Αστάνα είναι να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί σε ανταρτικές οργανώσεις να καταλήξουν σε συμφωνίες «συμφιλίωσης» με την κυβέρνηση.

«Μέχρι στιγμής πιστεύουμε πως στην Αστάνα θα γίνουν συνομιλίες με τρομοκρατικές οργανώσεις για μια κατάπαυση του πυρός και θα τους επιτραπεί να καταλήξουν σε συμφωνίες συμφιλίωσης», δήλωσε ο Άσαντ στη συνέντευξη που έδωσε στη γιαπωνέζικη ειδησεογραφική ιντερνετική πύλη TBS και αποσπάσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον λογαριασμό της συριακής προεδρίας στο Twitter.

Ο Άσαντ δήλωσε πως ελπίζει ότι η διάσκεψη στην Αστάνα, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα, θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν «τα πάντα» με τις ανταρτικές οργανώσεις, πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι σαφές αν θα περιλάβει έναν πολιτικό διάλογο «επειδή δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα συμμετάσχει».

Στο Παρίσι, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό εξέφρασε σήμερα την επιθυμία «να δοθεί μια ευκαιρία» στις διαπραγματεύσεις της Αστάνα, επιμένοντας στο γεγονός ότι δεν αποτελούν «παρά μόνον ένα στάδιο» πριν από τη διαδικασία που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Είναι θεμελιώδες η συνάντηση της Αστάνα να ενταχθεί στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί από τη διεθνή κοινότητα και να αντιπροσωπευθεί το σύνολο της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ερό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass