Αυτοκίνητο σκότωσε πεζούς στη Μελβούρνη - ελληνικής καταγωγής ο οδηγός

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιαν 2017 11:29

Τρεις νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, οι πέντε εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, άφησε πίσω του o ελληνικής καταγωγής 26χρονος που με το αυτοκίνητό του έπεσε εσκεμμένα πάνω σε πεζούς, στη Μελβούρνη, στις 2 μ. μ τοπική ώρα σε περιοχή με εμπορικά κέντρα.

Η αυστραλιανή αστυνομία αναφέρει ότι ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς, με ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα, τη στιγμή του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη. Οι τρεις νεκροί είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα, περίπου 30 ετών, καθώς και ένα 10χρονο παιδί, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέκυψε στα τραύματά του και ένα τέταρτο άτομο. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις από αυτούς είναι παιδιά και το ένα είναι σοβαρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μάχη για τη ζωή τους δίνουν ένα βρέφος 3 μηνών και ένα παιδάκι 2 ετών. Τα άλλα δύο παιδιά έχουν ηλικία 9 και 12 ετών.

«Το μόνο που βλέπαμε ήταν το αυτοκίνητο και το μακελειό που προκάλεσε - άνθρωποι πηδούσαν δεξιά και αριστερά», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να πέφτει αδιακρίτως πάνω στους πεζούς. 

Το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί.
Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο 26χρονος έχει ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από έναν καβγά που είχε με τον αδελφό του. Επιπλέον, η αστυνομία εκτιμά ότι συνδέεται με ένα περιστατικό μαχαιρώματος σε σταθμό του μετρό στα νότια προάστια της Μελβούρνης που είχε σημειωθεί νωρίτερα πριν την επίθεση.
Στα social media, εν τω μεταξύ, κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες και τα βίντεο από τον ελληνικής καταγωγής οδηγό. Η Herald Sun, αναφέρει ότι οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν πριν τον συλλάβουν, ενώ φρουρείται τραυματισμένος -χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του- σε νοσοκομείο.

Επίσης, ο Γκαργκάσουλας φέρεται να είναι χρήστης ναρκωτικών και είχε αποφυλακιστεί πριν από έξι μήνες.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass