Χαρίζει μια περιουσία

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2017 20:23

Ολόκληρη την περιουσία του χαρίζει ένας συνταξιούχος Τούρκος μαθηματικός, εάν κάποιος καταφέρει να λύσει το μαθηματικό πρόβλημα, που έχει φτιάξει. Ο Aydın Cerit, 59 ετών θέλει να προκαλέσει τα μαθηματικά μυαλά της χώρας του να κατασκευάσουν έναν εγχώριο, περίπλοκο υπολογιστή και παράλληλα να αφυπνίσει την κυβέρνηση.

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει ένα μαθηματικό πρόβλημα, που ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορούν να λύσουν οι ήδη υπάρχοντες υπολογιστές και τα γνωστά μαθηματικά. Όπως ανέφερε στο δίκτυο Anadolu «Δεσμεύομαι να δώσω όλη μου την περιουσία σε όποιον καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να δώσει τη σωστή απάντηση μέχρι τις 19 Μαΐου». Αυτή ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Cerit, προκαλεί δίνοντας αξιόλογα ανταλλάγματα φυσικά, τα μαθηματικά μυαλά της Τουρκίας. Σε παλαιότερο πρόβλημα, που είχε φτιάξει χάριζε χρυσό σε όποιον έλυνε ανάλογο πρόβλημα. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει.
Ωστόσο, πέρυσι είχε υποσχεθεί να χαρίσει την σύνταξή του για 93 μήνες σε όποιον έλυνε ένα άλλο πρόβλημα. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Beykent, Afgan Aslanov, τα κατάφερε αλλά του έστειλε επιστολή αποποιούμενος το έπαθλο και επισημαίνοντάς του, ότι η πρόκληση ήταν να δει αν μπορεί να λύσει το μαθηματικό γρίφο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass