ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Η ΕΕ

Καζάνι που βράζει η Βενεζουέλα

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 10:07

ΚΑΡΑΚΑΣ

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα, καθώς μετά τη "μητέρα όλων των διαδηλώσεων", η οποία άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και βίαια επεισόδια, η ένταση κλιμακώνεται και η αντιπολίτευση καλεί σε νέες διαδηλώσεις στους δρόμους του Καράκας και των άλλων πόλεων.


Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση έως τώρα εναντίον της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση της κυβέρνησης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο διαδηλωτές και ένας στρατιώτης.
Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αντιδιαδηλώσεις, ενώ πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, επικεφαλής των οποίων ήταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.
Στη διάρκεια της νύχτας διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς και τους άνδρες της Εθνοφρουράς.
Ο Μαδούρο, από την πλευρά του, κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκίνηση πραξικοπήματος. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ, απηύθυνε προειδοποίηση προς τις αρχές του Καράκας, καλώντας τες να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μαδούρο προχώρησε σε κατάσχεση του εργοστασίου της General Motοr.
Τις τελευταίες τρεις εβδομάδας έχουν σκοτωθεί οκτώ άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε χθες τις «πολύ λυπηρές» βιαιότητες που σημειώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και οπαδών της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα και απηύθυνε έκκληση για μια «αποκλιμάκωση» ώστε να «σταματήσει η επιδείνωση της κατάστασης».
«Λυπούμαστε για τον θάνατο ενός άνδρα και μιας γυναίκας και μας ανησυχούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες», επέμεινε μια εκπρόσωπος της ΕΕ σε μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Δεν αναφέρθηκε στον θάνατο ενός στρατιωτικού, ο οποίος ανακοινώθηκε από τις αρχές που υποστήριξαν πως σκοτώθηκε από διαδηλωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass