ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ

Απειλεί να βυθίσει αμερικανικό αεροπλανοφόρο η Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 7:35

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την ικανότητά της να βυθίσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, καθώς η πολεμική ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στην Κορεατική Χερσόνησο, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να συνομιλεί τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Κίνας, αλλά και της Ιαπωνίας.


Η Ουάσιγκτον έδωσε τελικά εντολές στο αναφερόμενο αεροπλανοφόρο και στο ναυτικό σχηματισμό που το συνοδεύει να κινηθεί για να λάβει θέση στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, αντιδρώντας στις ανησυχητικές εξελίξεις για την ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας, αλλά και στις απειλές της Πιονγιάνγκ για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, αλλά και των συμμάχων τους στην ασιατική περιοχή.
Από την άλλη μεριά, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει γνωστοποιήσει την ακριβή θέση του αεροπλανοφόρου, καθώς πλησιάζει στην περιοχή, ενώ έγινε γνωστό ότι η αμερικανική ναυτική αρμάδα συνοδεύεται κι από δύο αντιτορπιλικά της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο διεξαγωγής ναυτικών ασκήσεων.
ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αλλά και τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους έδωσε έμφαση στη συνέχιση της στενής επικοινωνίας μεταξύ του Τόκιο και της Ουάσιγκτον για την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα, ενώ σχολίασε θετικά την αποφασιστικότητα του Τραμπ, που δηλώνει ότι όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, παραμένουν ανοιχτά.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε επίσης τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο Σι, όπως δημοσιοποίησαν τα κρατικά ΜΜΕ στην Κίνα. Ο Κινέζος πρόεδρος συνέστησε αυτοσυγκράτηση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ εκδήλωσε την αντίθεσή του σε ενέργειες που καταπατούν το πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από την πλευρά της, η Ουάσιγκτον έχει καλέσει το Πεκίνο να κλιμακώσει την άσκηση των πιέσεων κατά της Πιονγιάνγκ, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση έντασης, που έχει διαμορφωθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
O πρόεδρος των ΗΠΑ και η Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν την «επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας» που θέτει η Βόρεια Κορέα σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη. Σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τα θέματα της Συρίας και της Υεμένης και την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.
Πάντως, ο Λευκός Οίκος χθες πραγματοποίησε έκτακτη σύγκληση της Γερουσίας προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για την κατάσταση. Την ίδια ώρα η Νότια Κορέα, έχει θέσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της σε ύψιστη επιφυλακή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass