ΤΟΥΣ 26 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Διαδηλώσεις βαμμένες με αίμα…

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 13:02

ΚΑΡΑΚΑΣ

Στους 26 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη Βενεζουέλα εδώ και περίπου έναν μήνα, μετά τον θάνατο άλλων δύο ανθρώπων χθες, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας, καταγγέλλοντας τη βία στη χώρα.


"Δεν μπορώ να ανεχτώ τη βία, λυπάμαι για τον θάνατο αυτών των 26 ανθρώπων, είτε είναι φιλοκυβερνητικοί, είτε είναι αντιπολιτευόμενοι. Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι πάντα λυπηρός" είπε στους δημοσιογράφους η Λουίσα Ορτέγκα, διευκρινίζοντας ότι τα θύματα ήταν "τέσσερις έφηβοι και 22 ενήλικοι".
Σύμφωνα με τον απολογισμό της εισαγγελίας, υπάρχουν επίσης 437 τραυματίες, ενώ 1.289 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.
Λίγο νωρίτερα, ο Συνήγορος του Λαού Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε ότι νωρίς το πρωί ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί από σφαίρες την Δευτέρα, ενώ συμμετείχε σε μια διαδήλωση υπέρ του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Το δεύτερο χθεσινό θύμα είναι ένας 23χρονος που χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και σκοτώθηκε ακαριαία σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην Πολιτεία Λάρα. Η αντιπολίτευση έχει ήδη καλέσει τους υποστηρικτές της να βγουν και πάλι στους δρόμους και να διαδηλώσουν υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος των κινητοποιήσεων. "Προχωράμε. Δεν θα υποχωρήσουμε. Αν καταφέρουμε να αντέξουμε την πίεση, θα πετύχουμε την αλλαγή. Την Τετάρτη θα επιστρέψουμε στους δρόμους" είπε ο Φρέντι Γκεβάρα, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση από τα τέλη του 2015.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass