ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗ Β.ΚΟΡΕΑ ΥΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΡΑΜΠ

Επέτειος με... στρατιωτική άσκηση

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 8:09

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί ευρείες στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από την πόλη Ουονσάν.


Οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις, με συμβατικά πυρά, πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της επετείου των 85 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας.
Στο μεταξύ υπάρχουν φόβοι ότι η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να διεξαγάγει μια έκτη πυρηνική δοκιμή ή μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με την ευκαιρία της σημερινής επετείου. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν καταγραφεί τέτοιους είδους κινήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.
Την ίδια ώρα, αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κατέφθασε σε λιμάνι της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο υλοποίησης τακτικής επίδειξης αμυντικής ισχύος. Το USS Michigan είναι εξοπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά και πυραύλους τύπου "κρουζ", που μπορούν να πλήξουν χερσαίους στόχους.
Ωστόσο, παρά το πολεμικό κλίμα που διαμορφώνεται, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον ΟΗΕ την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ, χαρακτηρίζοντας τη Βόρεια Κορέα "παγκόσμια απειλή" και "ένα πρόβλημα που πρέπει τελικά να επιλύσουμε".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass