Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οργή Τραμπ για τον διορισμό εισαγγελέα

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:40

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Αλλάζει στρατηγική ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να διορίσει ειδικό εισαγγελέα που πρόκειται να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.


Σε αντίθεση με την προχθεσινή του δήλωση πως προσδοκά μία ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος χθες αποδοκίμασε την νέα αυτή εξέλιξη και πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην αμερικανική ιστορία. Ειδικός εισαγγελέας ορίστηκε ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος θα ερευνήσει τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και ενδεχόμενη συνέργεια ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.
Σε δύο αναρτήσεις του στο Twitter, ο Ντόναλτ Τραμπ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας: «Παρόλες τις παράνομες πράξεις που έλαβαν χώρα στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και στην κυβέρνηση Ομπάμα, ουδέποτε διορίσθηκε ειδικός εισαγγελέας!».
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών σε βάρος ενός πολιτικού στην αμερικανική ιστορία!», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, παρότι χθες το βράδυ είχε αναφέρει σε δήλωσή του πως «μια ενδελεχής έρευνα θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε -ότι δεν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα στην εκστρατεία μου και οποιαδήποτε ξένη οντότητα».
Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τσάρλι Ντεντ δήλωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι αναμίχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές. Στόχος της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα, δήλωσε, είναι να καθορίσει αν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα σε συνεργάτες του Τραμπ και τη Ρωσία για να συμβεί αυτό.