ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ

Νικητής o Έντι Ράμα

* Ένοπλοι πυροβόλησαν πολίτη στην Λέζα

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2017 15:00

ΤΙΡΑΝΑ

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, καθώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας IPR Marketing ενώ το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας προβλέπεται να συγκεντρώσει έως και 34% των ψήφων.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδέχεται να κερδίσει περισσότερες από 71 έδρες (εκ των συνολικά 140 εδρών του κοινοβουλίου). Οι πολίτες της Αλβανίας συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην χώρα, όπου οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές και οι αντίπαλοί τους Δημοκρατικοί επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία με στόχο να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, που θεωρούνται κρίσιμες για την υποψηφιότητα της χώρας στην ΕΕ.

Οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Έντι Ραμα διεκδικούν την εξουσία με κυριότερο αντίπαλο το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας του Λουλζίμ Μπασά.  

Στο μεταξύ αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία από πυροβόλο όπλο, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι καθώς ένοπλοι πυροβόλησαν πολίτη, μέλος του κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης», στην περιοχή Λέζα βορείως των Τιράνων, σε επεισόδιο που επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής του κόμματος αυτού, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει εκλεγεί από το κοινοβούλιο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει καθήκοντα στα τέλη Απριλίου, κατήγγειλε όσον αφορά στους δράστες ότι πρόκειται για τις συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών, που όπως είπε ανήκουν, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα με τον οποίο πάντως το κόμμα του και ο ίδιος συγκυβέρνησαν την τελευταία θητεία.

Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται αύξηση των κρουσμάτων αγοροπωλησίας ψήφων, παρά τα αυστηρά νομικά μέτρα που ελήφθησαν προεκλογικά. Οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων γίνονται κυρίως από το κόμμα Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, το οποίο κατηγορεί για το φαινόμενο αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παρόμοιες κατηγορίες εκτοξεύονται και αντιστρόφως, φορτίζοντας το πολιτικό κλίμα.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν πολύ χαμηλή για αυτό και δόθηκε παράταση στο κλείσιμο της κάλπης. Οι παρατηρητές αποδίδουν το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης, πέρα από την απογοήτευση των πολιτών, και στο γεγονός ότι οι εκλογές συνέπεσαν με τη θρησκευτική γιορτή του Μπαϊραμιού, στην οποία οι Αλβανοί μουσουλμάνοι ψηφοφόροι φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass