ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 25ΧΡΟΝΗ

Πέθανε από υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2017 16:14

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Τη ζωή της από υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης, έχασε μια νεαρή μητέρα στην Αυστραλία.


Η 25χρονη μπόντι μπίλντερ Μέγκαν Χίφορντ, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο διαμέρισμά της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κατέληξε δυο ημέρες αργότερα.
Η Χίφορντ, μητέρα δύο παιδιών, ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα μια αυστηρή δίαιτα προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό μπόντι μπίλντινγκ τον Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό έπρεπε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, τόσο μέσω συμπληρωμάτων όσο και μέσω τροφών που την περιέχουν.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε εν τέλει μετά το θάνατό της, η Χίφορντ έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο ονομάζεται διαταραχή κύκλου ουρίας (UCD), το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβολίσει την πρωτεΐνη.
Το σύνδρομο εμφανίζεται σε έναν στους 8.000 ανθρώπους, ωστόσο πολλοί από τους πάσχοντες δεν το γνωρίζουν καν. Αν κάποιος πάσχων καταναλώσει υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης τότε προκαλείται συσσώρευση αμμωνίας στο αίμα και συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο που τελικά οδηγεί σε εγκεφαλικές βλάβες.
Το πιστοποιητικό θανάτου της Χίφορντ αναφέρει το UCD αλλά και την «πρόσληψη συμπληρωμάτων για μπόντι μπίλντινγκ» ως αίτια για το θάνατό της. Η οικογένειά της αθλήτριας, τώρα ζητά να μπουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις πρωτεϊνικές σκόνες και στα συμπληρώματα διατροφής.
Η μητέρας της μιλώντας στον Independent ανέφερε ότι η Μέγκαν ήδη από τον Ιούνιο ένιωθε κάπως περίεργα και είχε ιδιαίτερη υπνηλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass