ΗΠΑ:

Δεν σταματά η δίωξη κατά Πολάνσκι

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 16:04

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Δικαστής του Λος Άντζελες αρνήθηκε, με απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, να σταματήσει τη δίωξη για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκου, σε βάρος του γαλλοπολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, όπως ζητούσαν ο κατηγορούμενος και το θύμα.


«Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή είναι φυγάς που αρνείται να εκτελέσει τις διαταγές των δικαστηρίων», γράφει στην απόφασή του ο δικαστής Σκοτ Γκόρντον. Σύμφωνα με τον δικαστή, αν και το κλείσιμο της υπόθεσης θα ήταν επωφελές για το θύμα, τη Σαμάνθα Γκάιμερ, «η κοινωνία έχει συμφέρον να αποδοθεί αδέκαστη δικαιοσύνη, κάτι που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί παρά με τη συνέχιση της δίωξης».
Η Σαμάνθα Γκάιμερ, 54 ετών σήμερα και 13 ετών την εποχή που συνέβησαν τα γεγονότα, είχε ζητήσει τον Ιούνιο από το δικαστήριο να «κλείσει την υπόθεση αυτή», λέγοντας πως οι ατέρμονες διαδικασίες υπονομεύουν τη ζωή της και πως έχει συγχωρήσει τον δράστη της επίθεσης εναντίον της. Σύμφωνα με τον δικαστή, οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν, αντίθετα, πως η άρνηση του κατηγορουμένου να πειθαρχήσει στις διαταγές του δικαστηρίου και να παρουσιαστεί ενώπιόν του προκειμένου να καταδικαστεί, είχε μια «μακρά και τραυματική» επίπτωση στη ζωή της Γκάιμερ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass