Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ 67η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟ Π.Ο.Υ.

«Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και δύσκολα»

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2017 16:14

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Στις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 67ης ευρωπαϊκής Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι εμπεδώθηκαν κανόνες διαφάνειας για τις διαδικασίες στον χώρο της υγείας, ενώ τόνισε ότι παρά την οικονομική και προσφυγική κρίση, η κοινωνία στηρίχθηκε, μέσω της ενδυνάμωσης της καθολικής υγειονομικής περίθαλψης.


Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία, τη διευκόλυνση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή -τονίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης για τις τιμές φαρμάκων- ενώ υπογράμμισε πως οι προσπάθειες είναι στην κατεύθυνση της οικοδόμησης του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.
«Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και δύσκολα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας.
Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την εμπέδωση των κανόνων διαφάνειας με τις οποίες κινούνται πλέον οι διαδικασίες στο χώρο της υγείας.
«Είναι μια τιμή και τεράστια ευθύνη να εκπροσωπώ την Ελλάδα εδώ σήμερα, μια χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο δυο σημαντικών κρίσεων, της οικονομικής και της προσφυγικής» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε το μεγάλο δίλημμα, «ή να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου ή να προστατεύσουμε μόνο το δικό μας συμφέρον, η δική μου χώρα επέλεξε το πρώτο μονοπάτι το μόνο που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει μέλλον».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως «ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε την πατρίδα μας ήταν να κάνουμε το μέγιστο δυνατό ώστε όλες οι ευάλωτες ομάδες και οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στην υγεία», υπογράμμισε.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα που άπτονται με το μέλλον της Ευρώπης, με τους δύο πρωθυπουργούς να ανταλλάσουν απόψεις για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τη σημασία της ευρωπαϊκής τους προοπτικής, τις εξελίξεις στο θέμα της Τουρκίας και γενικότερα τις σχέσεις της Ε.Ε. με τρίτες χώρες, καθώς και για τους τομείς της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass