ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ BREXIT

Mετακομίζει η Ορχήστρα Νέων της Ε.Ε.

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 16:24

ΡΩΜΗ
Η Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΟΝΕΕ) μετακομίζει στην Ιταλία από το Λονδίνο, που ήταν το σπίτι της εδώ και πάνω από 40 χρόνια, σ’ ένα πρώτο παράδειγμα των πολιτισμικών επιπτώσεων του Brexit.


Ο οργανισμός αυτός, ο οποίος έχει δουλέψει με μερικούς από τους διασημότερους μαέστρους στον κόσμο, βασίζεται στη χρηματοδότηση της ΕΕ που σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση τον Μάρτιο 2019.
«Η ΟΝΕΕ είναι ένας ζωτικής σημασίας πολιτιστικός και πολιτικός πόρος για την Ευρώπη και για την ΕΕ και είμαι πολύ ευχαριστημένος που εξασφαλίστηκε τώρα η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της ορχήστρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Βασίλι Πετρένκο, ο διευθυντής της ορχήστρας. Η ορχήστρα θα μετακομίσει τον ερχόμενο χρόνο σε νέες έδρες στη Ρώμη και στη βόρεια ιταλική πόλη Φεράρα, προσθέτει.
Ιδρυτής αρχιμουσικός της ήταν ο εκλιπών ιταλός μαέστρος Κλάουντιο Αμπάντο και η ορχήστρα προσκλήθηκε να μετακομίσει στην Ιταλία από τον υπουργό Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι. Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1976 και από τότε είχε την έδρα της στη βρετανική πρωτεύουσα. Η Βρετανία είχε ενταχθεί το 1973 στην τότε ΕΟΚ.
Η ορχήστρα κάνει κάθε χρόνο οντισιόν για νέα μέλη, τα οποία πρέπει να είναι ηλικίας από 16 έως 26 ετών και να προέρχονται από χώρα μέλος της ΕΕ.
Στον ιστότοπό της αναφέρεται ότι βρετανοί μουσικοί εξακολουθούν φέτος το φθινόπωρο να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στην ορχήστρα το 2018, όταν η Βρετανία θα εξακολουθεί να είναι μέλος.
«Η ρύθμιση για τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που συζητείται ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο», προστίθεται στη δήλωση του Πετρένκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass