Διορία μέχρι την Πέμπτη στον Πουτζδεμόν από την ισπανική κυβέρνηση

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2017 16:35

ΜΑΔΡΙΤΗ

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας και την απευθείας διακυβέρνησή της εάν ο Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόν δεν εγκαταλείψει την προσπάθεια για απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία έως τις 11:00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

«Ο κ. Πουτζδτεμόν έχει ακόμη την ευκαιρία να αρχίσει να επιλύει την κατάσταση, πρέπει να απαντήσει 'ναι' ή 'όχι' στην κήρυξη (της ανεξαρτησίας)», είπε η κ. Σάενθ ντε Σανταμαρία.

Η Μαδρίτη είχε δώσει μια πρώτη διορία στον Πουτζδτεμόν έως τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να αποσαφηνίσει τη θέση του για την ανεξαρτησία με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι», όμως ο Καταλανός ηγέτης δεν απάντησε απευθείας στην ερώτηση.

Η τοποθέτηση του προέδρου της καταλανικής κυβέρνησης για το εάν έχει κηρύξει ή όχι την ανεξαρτησία της περιφέρειας, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, κρίθηκε ως διφορούμενη.

Στην επιστολή, ο κ. Πουτζδτεμόν εκφράζει την επιθυμία του να «αναστείλει» για δύο μήνες την εντολή η οποία του εδόθη από τους Καταλανούς, για να κατευθυνθεί προς την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιφέρειας, ώστε στο μεσοδιάστημα να αρχίσει διάλογο με τη Μαδρίτη.

«Κατά τη διάρκεια των δύο προσεχών μηνών, κύριος στόχος μας είναι να προσέλθουμε σε διάλογο», σημειώνει, αφού έχει προηγουμένως αναφερθεί στην «αναστολή της εντολής» που του ανέθεσαν οι Καταλανοί, οι οποίοι - συμπληρώνει - ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ο Καταλανός ηγέτης ζητεί από τον Ισπανό πρωθυπουργό να συναντηθούν «το συντονομότερο δυνατόν», επιμένοντας ότι προτεραιότητά του για τους προσεχείς δύο μήνες είναι ο διάλογος. Συγκεκριμένα, του ζητεί  «να απορρίψει την καταστολή» και να δεχθεί «μία συνάντηση το συντομότερο δυνατόν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass