ΟΛΑΝΤ: Μπορεί να γίνουν εναλλακτικές προτάσεις

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2015 9:30

 

ΜΟΝΑΧΟ

Υπάρχει ακόμη χρόνος για να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, τόνισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τη Σύνοδο της G7, διευκρινίζοντας ότι η τελευταία δυνατή διορία για συμφωνία είναι το τέλος Ιουνίου, «αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να συμφωνήσουμε γρηγορότερα, ώστε να αποφύγουμε αμφιβολίες και φαινόμενα κερδοσκοπίας». Σημαντική και η παρατήρησή του ότι ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν μπορούν να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζοντας την πίεση του χρόνου ο γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρει το Reuters, τόνισε ότι «πρέπει τις επόμενες ώρες ή ημέρες να έχουμε τεχνικές συζητήσεις με την Ελλάδα για να γεφυρώσουμε τις αποστάσεις και να αντικαταστήσουμε τις προτάσεις που η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί με εναλλακτικά μέτρα» είπε ο Ολάντ.

Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις θα πρέπει να έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο μέχρι την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ θα πάνε στις Βρυξέλλες αύριο Τετάρτη για σύνοδο κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής, ώστε να επιτρέψουν μία "διασαφήνιση", είπε, προσθέτοντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξουν συνομιλίες για την Ελλάδα στο περιθώριο της συγκεκριμένης συνόδου κορυφής.

Σε ό,τι αφορά την καταληκτική ημερομηνία ο Ολάντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια καταληκτική ημερομηνία για το τέλος Ιουνίου ... Αυτή είναι η τελευταία δυνατή προθεσμία, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πάει πιο γρήγορα για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ή φαινόμενα κερδοσκοπίας.»

»Αν θέλουμε -και όλοι μας, Έλληνες και Ευρωπαίοι, έχουμε δηλώσει ότι το θέλουμε - η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να πάμε προς μια λύση σε χρονικό διάστημα που δεν είναι (τόσο αργά όσο) το τέλος του μήνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass