ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΛΕΣΕ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΟΥ

Εκατομμύρια άνθρωποι απελευθερώθηκαν

Ολοένα και περισσότεροι μαχητές συλλαμβάνονται στα σύνορα

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 17:50

ΔΑΜΑΣΚΟΣ
Υποχωρεί η δύναμη του Ισλαμικού Κράτους καθώς η οργάνωση έρχεται αντιμέτωπη με απώλεια εδαφών, τα οποία βρίσκονταν υπό την κυριαρχία της Οργάνωσης από το 2014.


Όπως ανακοίνωσε ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, «περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι απελευθερώθηκαν», ενώ ολοένα και περισσότεροι μαχητές συλλαμβάνονται στα σύνορα. Από τον συνασπισμό γίνεται ακόμη λόγος για βάση δεδομένων της Ιντερπόλ που περιλαμβάνει 43.000 ονόματα και που επιτρέπει στις χώρες-μέλη του συνασπισμού να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν μαχητές του ΙΚ κατά τη διάρκεια οδικών ελέγχων ρουτίνας ή όταν προσπαθούν να περάσουν από τα σύνορα της μιας χώρας στην άλλη.
Η χρηματοδότηση του ΙΚ έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της και έχουν αυξηθεί οι πιέσεις που δέχεται η οργάνωση, τόσο επί του πεδίου όσο και στον κυβερνοχώρο, όπου έχει μπει στο στόχαστρο η τρομοκρατική προπαγάνδα, τονίζει ο συνασπισμός.
Tον έλεγχο των δύο τελευταίων προπύργιων σε Συρία και Ιράκ έχασε το Ισλαμικό Κράτος, με τις δυνάμεις του συριακού στρατού να ανακοινώνουν την ανακατάληψη της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ και τον πρωθυπουργό του Ιράκ να δηλώνει ότι η πόλη Αλ Κάιμ ανήκει πλέον στις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας του.
Aνώτερος ιρανός αξιωματούχος διαμήνυσε, από την πλευρά του, ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα προελάσουν σύντομα προς την συριακή πόλη Ράκα, το πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, που κατέλαβε τον περασμένο μήνα η συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ).
Ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να χωρίσουν στα δύο τη Συρία σταθμεύοντας στα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.
Γεγονός είναι ότι ενώ η ISIS επεκτείνει την τρομοκρατική δραστηριότητά της, βλέπει τις φιλοδοξίες της για επέκταση των εδαφών να πέφτουν στο κενό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass