ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ:

Οργή στους Αραβες για Ισραήλ και ΗΠΑ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2017 15:30

ΒΗΘΛΕΕΜ

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν για άλλη μια φορά τους δρόμους μεγάλων πόλεων στη Μέση Ανατολή και σε πολλές άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Καθώς συνεχίζονται για τέσσερις ημέρες οι κινητοποιήσεις και τα βίαια επεισόδια στα παλαιστινιακά εδάφη, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις Παλαιστίνιους μέχρι τώρα, ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε την έκκλησή του προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν "σύνεση και αυτοσυγκράτηση".

Σε μια ένδειξη ωστόσο ότι η ένταση δεν αποκλιμακώνεται, Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν φύλακα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία που έκανε λόγο για "τρομοκρατική" επίθεση. Ο δράστης συνελήφθη.

Προσπαθώντας να εμφανιστεί ως ο προασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε ότι "δεν θα εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους τρομοκράτη που σκοτώνει παιδιά", αναφερόμενος στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που βρίσκεται στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, κατηγόρησε την Ευρώπη για "υποκρισία", κατηγορώντας την ότι δεν καταδικάζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και χθες. Στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων και των Ισραηλινών στρατιωτών. Ταραχές σημειώθηκαν επίσης στον προσφυγικό καταυλισμό του Αρούμπ, επίσης στη Δυτική Όχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από πλαστικές σφαίρες.

Στον Λίβανο, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν μια διαδήλωση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στη βόρεια Βηρυτό. Οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν να φτάσουν στο κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας και πολλοί τραυματίστηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass