ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP

FT: Κατ΄αρχήν ένα χτύπημα στην πλάτη της Αθήνας

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2018 16:06

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Oικονομικών αναμένεται να χαιρετίσουν σήμερα τα πρόσφατα βήματα που έγιναν από την Ελλάδα για τη βελτίωση των οικονομικών της αλλά να μην προχωρήσουν στο να δώσουν πλήρως «καθαρό πιστοποιητικό», καθώς η Αθήνα προετοιμάζεται να επιστρέψει στις χρηματαγορές.

Αυτό τονίζεται σε εκτενές ρεπορτάζ των FT το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στην πρώτη συνάντηση του Eurogroup υπό την προεδρία του Μάριο Σεντένο, οι υπουργοί οικονομικών θα επιβεβαιώσουν ότι η Αθήνα υιοθέτησε την μεγάλη πλειονότητα των 113 μεταρρυθμίσεων που κλήθηκε να πραγματοποιήσει σε αυτή τη φάση του προγράμματος διάσωσης των 86 δισ. ευρώ. Τα μέτρα καλύπτουν από την αγορά εργασίας ως την αφαίρεση γραφειοκρατικών εμποδίων για την επένδυση ύψους 7 δισ. ευρώ για το Ελληνικό.

Για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση, που εκτιμάται σε 6,7 δισ. ευρώ, ένα επιπλέον τσεκάρισμα θα πρέπει να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα υπολειπόμενα μέτρα έχουν ολοκληρωθεί. Αλλά στη συνάντηση της Δευτέρας οι υπουργοί οικονομικών θα πουν ότι η πρόσφατη πρόοδος ουσιαστικά κλείνει την τρίτη αξιολόγηση.

Μια καθυστέρηση θα μπορούσε να πάει προς τα πίσω την έκδοση ομολόγου που είχε προγραμματίσει η Αθήνα για τα τέλη του μήνα, ένα μεγάλο βήμα για μια χώρα που αναζητά την ανάκτηση της κυριαρχίας επί της οικονομικής της πολιτικής και να βάλει τέλος στην εξάρτηση από τα μετρητά των δανειστών.

Ένας διπλωμάτης είπε ότι είναι πιθανό η ευρωζώνη να είναι «λίγο πιο σκληρή» στην περίπτωση της Ελλάδας λόγω του μεγάλου ποσού που χρωστά, με μια πιθανότητα να είναι πιο συχνές αποστολές ελεγκτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass