ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Πανικόβλητοι τρέχουν να σωθούν

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2018 16:02

ΣΟΥΜΑΤΡΑ
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στη Σουμάτρα της Ινδονησίας με εκατοντάδες μικρούς μαθητές να τρέχουν να σωθούν, όταν ένα τεράστιο νέφος τέφρας εκτινάχθηκε στον ουρανό από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. Τα ουρλιαχτά των παιδιών δονούσαν την ατμόσφαιρα στο χωριό Τιγκα Πανκούρ στη δυτική Ινδονησία καθώς το νέφος υψωνόταν πέντε χιλιόμετρα στον ουρανό κι έδειχνε να κινείται απειλητικά προς το δημοτικό σχολείο μπροστά στα μάτια των παράλυτων από το φόβο κατοίκων.


Το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ ήταν ανενεργό επί τέσσερις αιώνες μέχρι το 2010, όταν μια έκρηξή του προκάλεσε το θάνατο δυο ατόμων. Ακολούθησαν άλλες δύο εκρήξεις το 2014 με 16 θύματα και πριν από δύο χρόνια όταν σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τη χθεσινή έκρηξη, αλλά οι Αρχές ειδοποίησαν τις αεροπορικές εταιρίες ότι λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας απαγορεύονται οι πτήσεις σε ορισμένες περιοχές της Ινδονησίας, ενώ προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τη ζώνη κινδύνου σε απόσταση 3-7 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου επισημαίνοντας τον κίνδυνο εκροών ποταμών λάβας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass