ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΥΡΑ ΑΠΟ TO ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ

ΣΥΡΙΑ: Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να εισέρχονται στο Αφρίν

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2018 16:14

ΔΑΜΑΣΚΟΣ
Το γάντι που πέταξε η Άγκυρα φαίνεται να «σηκώνει» η Δαμασκός. Σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση, φιλοκυβερνητικοί μαχητές της Συρίας έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο βόρειο κουρδικό θύλακα του Αφρίν, όπου τα τουρκικά στρατεύματα διεξάγουν εδώ και ένα μήνα τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας». Σε απάντηση, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές, την ώρα που η Μόσχα καλεί Δαμασκό και Άγκυρα σε διάλογο.


Η κρατική τηλεόραση της Συρίας έδειξε οχήματα με βαριά πυροβόλα όπλα τοποθετημένα πάνω τους, που εισέρχονταν στο Αφρίν από το κοντινό χωριό Nουμπούλ. Σε πλάνα της συριακής τηλεόρασης σύροι μαχητές εμφανίζονται να ανεμίζουν συριακές σημαίες και να φωνάζουν φιλοκυβερνητικά συνθήματα.
Η ανάπτυξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων έρχεται την επομένη της ρητής προειδοποίησης της Άγκυρας προς τη Δαμασκό κατά της ανάπτυξης συριακών δυνάμεων στον ελεγχόμενο από τους Κούρδους θύλακα. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο Αφρίν.
«Μία Συρία, μία Συρία» ακούγονται να φωνάζουν οι άνδρες αυτοί, σε βίντεο που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση. «Ήρθαμε για να πούμε στον λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα»  είπε ένας μαχητής, αναφερόμενος στην πάγια θέση της Δαμασκού ότι η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και οι εσωτερικές κατατμήσεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο θα πρέπει να εξαλειφθούν. Τα συριακά δημόσια μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές αφού μπήκαν στο Αφρίν για να βοηθήσουν στην απόκρουση της επίθεσης του τουρκικού στρατού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass