Παράταση κυρώσεων, πυρηνικά αντίποινα

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 8:15

 

Βρυξέλλες

Την παράταση κατά έξι μήνες, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2016, των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν οι πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή, Μόσχα και Ευρώπη ανταλλάσσουν κατηγορίες για αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου, με φόντο τις «χακί» ενισχύσεις από τις δύο πλευρές. Πάντως, η συνεργασία για την Ουκρανία συνεχίζεται: Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας και Γερμανίας θα συναντηθούν στο Παρίσι την ερχόμενη Τρίτη.

Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναμένεται ότι θα επικυρώσει, χωρίς περαιτέρω συζήτηση, την ομόφωνη απόφαση παράτασης των κυρώσεων που έλαβε χθες , η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων (Coreper).

Οι κυρώσεις στον οικονομικό, ενεργειακό και αμυντικό τομέα της Ρωσίας επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 για έναν χρόνο, ως απάντηση της ΕΕ στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Μόσχα αλλά και για τη στήριξη που προσφέρει η ρωσική πλευρά στους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι κυρώσεις πλήττουν ολόκληρους τομείς της ρωσικής οικονομίας, όπως τον τραπεζικό και τον πετρελαϊκό και επρόκειτο να λήξουν στα τέλη Ιουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass