2.000 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018 16:15

ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ
Ερείπια αρχαίας πόλης που πιστεύεται ότι χτίσθηκε πριν από 2.000 χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας. Τα ερείπια βρίσκονται στο Βουνό Ντελίνγκ, σε απόσταση 1,3 χλμ. βορειοδυτικά ενός τμήματος του Σινικού Τείχους που κατασκευάστηκε την εποχή της Δυναστείας των Ανατολικών Χαν (25 μ.Χ. έως 220 μ.Χ.).

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η πόλη χτίστηκε από τους ηγέτες της δυναστείας για να στεγαστούν αιχμάλωτοι στρατιώτες των Νοτίων Σιονγκνού, που ήταν μια αρχαία εθνοτική φυλή. Τα τείχη της πόλης, η οποία καλύπτει μία έκταση 2.100 στρεμμάτων, έχουν 5.850 μέτρα μήκος και προστατεύονται από μία μεγάλη τάφρο. Μέσα στην πόλη βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση πάνω από εκατό κατοικίες χτισμένες σε ευθεία διάταξη με τα χαρακτηριστικά των στρατοπέδων που χρησιμοποιούσαν οι βόρειες εθνοτικές ομάδες στην αρχαία Κίνα. Ανακαλύφθηκε επίσης μία μεγάλη σκηνή, διαμέτρου 32 μέτρων. Τα κεραμικά δοχεία που ήρθαν στο φως ήταν διακοσμημένα με κυματιστά και τοξοειδή σχέδια και είχαν μικρές τρύπες κοντά στον πυθμένα, δύο χαρακτηριστικά του πολιτισμού των Σιονγκνού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass