ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ-ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 9 ΑΤΟΜΑ

Έγκλημα ρατσιστικού μίσους

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2015 7:42

ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ

Τον 21χρονο Ντίλαν Ρουφ συνέλαβαν οι αμερικανικές Αρχές στο Σέλμπι της Νότιας Καρολίνας ως τον δράστη του μακελειού στην εκκλησία στο Τσάρλεστον, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα άτομα. O νεαρός συνελήφθη σε μπλόκο της Τροχαίας.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό στην παρούσα φάση ως έγκλημα μίσους, εξαιτίας του στόχου -η εκκλησία είχε ποίμνιο Αφροαμερικανούς- αλλά και επειδή ο φερόμενος ως δράστης είχε καταφανώς ρατσιστικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Η γενική εισαγγελέας Λορέτα Λιντς επιβεβαίωσε ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος. Λίγο νωρίτερα, είχαν δοθεί τα στοιχεία του Ρουφ στη δημοσιότητα ως τον κεντρικό ύποπτο που αναζητούσαν οι αρχές.

Τα στοιχεία του 21χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την αναγνώρισή του από τον θείο του, Κάρσον Κόουλς, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία αφού είδε τα πλάνα από την επίθεση. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο πατέρας του, τού είχε κάνει δώρο για τα γενέθλιά του ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,45 ιντσών.

Το ενδεχόμενο ρατσιστικού κινήτρου ενισχύει η παρουσία του 21χρονου στα κοινωνικά δίκτυα: Στην κεντρική του φωτογραφία στο Facebook ποζάρει με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής του Απαρτχάιντ και της Ροδεσίας.

Στο ποινικό του μητρώο υπήρχε μία υπόθεση ναρκωτικών και ένα πταίσμα.

Ο 21χρονος άνοιξε πυρ στην εκκλησία, μία από τις παλιότερες «εκκλησίες Αφραμερικανών» στις ΗΠΑ, την ώρα της βραδινής μελέτης της Βίβλου. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και εφημέριος της εκκλησίας, ο Κλεμέντα Πίκνεϊ, ο οποίος ήταν και μέλος της πολιτειακής γερουσίας με του Δημοκρατικούς.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass