ΓΑΛΛΙΑ :

Ανοίγματα με αλλαγή ονόματος για τη Λεπέν

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2018 20:11

ΠΑΡΙΣΙ
Αποχαιρετισμός στο «Εθνικό Μέτωπο»: η Μαρίν Λεπέν πρότεινε χθες  στα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας να βαπτίσουν εκ νέου το κόμμα τους δίνοντάς του το όνομα «Εθνικός Συναγερμός» (Rassemblement national), σε μια απόπειρα να αποβάλει το στίγμα μιας παράταξης

που συνδέεται με τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό και επομένως να διευκολύνει τις συμμαχίες με άλλα κόμματα. «Η ανανέωση για την οποία με εκλέξατε, σας ζητάω τώρα να την ολοκληρώσουμε, αυτή είναι η προϋπόθεση της επιτυχίας μας» επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε στο τέλος του 16ου συνεδρίου του κόμματός της στη Λιλ.  Τα στελέχη του κόμματος καλούνται να επικυρώσουν ή όχι αυτήν την πρόταση ψηφίζοντας με επιστολική ψήφο, ενώ το αποτέλεσμα δεν θα γίνει γνωστό πριν από τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Σύμφωνα με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, προτεραιότητα του κόμματος θα πρέπει να είναι η αναρρίχηση στην εξουσία, ένας στόχος που θα μπορούσε να επιτευχθεί μονάχα μέσω των συμμαχιών με άλλα κόμματα.
Η ιδέα της αλλαγής του ονόματος του κόμματος εγκρίθηκε μονάχα από μια μικρή πλειοψηφία των στελεχών του Εθνικού Μετώπου, ήτοι ένα ποσοστό 52% χθες Σάββατο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το κόμμα. Τώρα θα ψηφίσουν εκ νέου με την επιστολική ψήφο.
Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ο 89χρονος βετεράνος πολιτικός της γαλλικής ακροδεξιάς και ιδρυτής του κόμματος το 1972, χαρακτήρισε την αλλαγή του ονόματος της παράταξης πολιτική «αυτοκτονία» σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τον περασμένο μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass