ΟΛΑΝΤ – ΡΕΝΤΣΙ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΟΥΣ:

Ούτε λεπτό χαμένο για λύση

Η Αθήνα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, επιμένει ο Σόιμπλε

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2015 8:30

 

 

 

ΡΩΜΗ

Την επιθυμία τους να βρεθεί λύση για την Ελλάδα εξέφρασαν ο γάλλος πρόεδρος και ο ιταλός πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχαν στη Ρώμη.

«Δεν μπορεί να χαθεί ούτε ένα λεπτό για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ματέο Ρέντσι.

Ο γάλλος πρόεδρος είπε: «Υπάρχει η αρχή της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αλλά πρέπει να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κατάσταση αυτή».

«Σε ότι αφορά την αλληλεγγύη πρόκειται για αρχή της Ευρωζώνης, βάσει της οποίας παρασχέθηκε και παρέχεται στήριξη στην Ελλάδα για να μείνει στην Ευρωζώνη. Τι θέλουν να πουν Ιταλία και Γαλλία; Ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο. Οι συζητήσεις για την Ελλάδα πρέπει να συνεχισθούν σήμερα και αύριο» είπε ο γάλλος πρόεδρος.

«Την Δευτέρα και την Πέμπτη έχουμε δυο Συνόδους Κορυφής και τα σημεία αναφοράς πρέπει να είναι οι ευρωπαϊκές αρχές, αλλά και το να μπορέσει η Ελλάδα να λάβει τις χρηματοδοτήσεις που αναμένει» τόνισε ο Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα κατέθεσε τις προτάσεις της. «Η Ελλάδα έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και νομίζω και στους θεσμούς -στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τις νέες τις προτάσεις» είπε ο Ολάντ. Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες μπορεί να έχουν αντίγραφο των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, οι θεσμοί θα είναι αυτοί που θα πραγματοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο ιταλός πρωθυπουργός είπε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προσφερθεί λύση που να επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ».

Και συμπλήρωσε: «Είναι βασικής σημασίας να εργασθούν για αυτό και οι Έλληνες. Στην κυβέρνησή τους, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνουμε όλη μας την καλή διάθεση, την συνεργασία μας, αλλά για να επιτευχθεί συμφωνία χρειάζεται η καλή διάθεση και των δυο πλευρών».

ΣΟΙΜΠΛΕ:ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε την Κυριακή ότι η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, λίγο πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης, η οποία θα διεξαχθεί σημερα , στις Βρυξέλλες.

«Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν» είπε ο γερμανός υπουργός αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ισπανίας.

Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα «εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις».

Μιλώντας από το Ράσντορφ της κεντρικής Γερμανίας, σε εκδήλωση προς τιμήν του, ο Β.Σόιμπλε προειδοποίησε να μην χαλαρώσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

«Αν δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε σ' αυτά που συμφωνήσαμε, τότε δεν θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη» είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass