Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος από αγγελία

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 18:40

Ζητείται δωρητής σπέρματος που να αγαπά το σοσιαλισμό και το κόμμα, να έχει τη σωστή ιδεολογία και να μην είναι...καραφλός. Αυτή, σε γενικές γραμμές, είναι η αγγελία που είχε βάλει η τράπεζα σπέρματος του Τρίτου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Η διαφήμιση, που λοιδορήθηκε ευρέως στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά από ένα διάστημα αποσύρθηκε, έθετε ως προϋπόθεση από τους υποψήφιους δωρητές ότι «πρέπει να έχουν καλές ιδεολογικές σκέψεις, να αγαπούν τη σοσιαλιστική μητέρα πατρίδα και να υποστηρίζουν την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος». Επίσης, οι δωρητές όφειλαν να είναι τίμιοι, νομοταγείς και απαλλαγμένοι από «πολιτικά ζητήματα».

Ακόμη, δεν έπρεπε να είναι φαλακροί και να έχουν κληρονομικές παθήσεις, τις οποίες θα μπορούσαν να περάσουν στους απογόνους (σ.σ. προφανώς και η λάθος ιδεολογία είναι κάτι παρόμοιο...).

Όποιος άνδρας κρινόταν κατάλληλος για δωρητής (περίπου ένας στους πέντε που έκανε αίτηση), έπαιρνε γύρω στα 800 δολάρια, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».