ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Απαγορεύουν και τα καλαμάκια

Δημοσίευση: 21 Απρ 2018 15:25

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως θέλει να απαγορεύσει μέχρι το τέλος του χρόνου τα πλαστικά καλαμάκια, τους πλαστικούς αναδευτήρες ποτών και καφέ και τις πλαστικές μπατονέτες. Αυτό στο πλαίσιο της μάχης της εναντίον των απορριμμάτων αυτού του υλικού που είναι παράγωγο του πετρελαίου.

«Θα απαγορεύσουμε αυτά τα αντικείμενα από πλαστικό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, όταν ερωτήθηκε από το BBC, και πρόσθεσε πως πρόκειται για μια «παγκόσμια επείγουσα ανάγκη» καθώς απειλείται ιδιαίτερα η θαλάσσια πανίδα. Η απαγόρευση αυτή θα θεσπισθεί «μέχρι το τέλος της χρονιάς» με τη μορφή «ενός νόμου», διευκρίνισε.
Τον Ιανουάριο η Τερέζα Μέι είχε ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο αγώνα κατά των πλαστικών αποβλήτων, προβλέποντας επίσης τη γενίκευση της πληρωμής για πλαστικές σακούλες σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Αγγλίας.
Η σημερινή νομοθεσία δεν αφορά παρά στα πολυκαταστήματα και τα σούπερ-μάρκετ, όπου οι πελάτες πρέπει να πληρώνουν 5 πένες (5,7 λεπτά του ευρώ) για κάθε σακούλα.
Η κυβέρνησή της επιθυμεί επίσης να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα χρέωσης για τα πλαστικά μπουκάλια, όπως αυτό που υφίσταται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass