ΠΟΥ

Οι Ρώσοι άρχισαν να πίνουν λιγότερο

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 16:50

ΜΟΣΧΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι Ρώσοι άρχισαν σε σημαντικό βαθμό να καταναλώνουν λιγότερα οινοπνευματώδη ποτά, αναφέρει σε δημοσίευμα η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Αυτό που συνέβαλε κυρίως στο να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στη Ρωσία, είναι κατά την άποψη των ειδικών του ΠΟΥ η σωστή πολιτική που υιοθέτησε το ρωσικό υπουργείο Υγείας, το οποίο περιόρισε το ωράριο πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και τα σημεία πώλησης ενώ απαγόρευσε τη διαφήμισή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Κατά την άποψη μάλιστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ρωσική εμπειρία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλές άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2016 η κατανάλωση οινοπνευματωδών ανά άτομο, ήταν 11,1 λίτρα τον χρόνο. Αυτή είναι η μικρότερη ετήσια κατανάλωση οινοπνευματωδών που καταγράφηκε σε διάρκεια 27 ετών. Το 1991, ο δείκτης αυτός ήταν στα 12,2 λίτρα ετησίως ανά άτομο, ενώ η μεγαλύτερη κατανάλωση οινοπνευματωδών στη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, καταγράφηκε το 2006, όταν ο δείκτης αυτός είχε φθάσει τα 17,1 λίτρα ανά άτομο ετησίως.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass