ΓΑΛΛΙΑ:

Μη αποδεκτή η κατασκοπεία μεταξύ συμμάχων

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2015 9:03

 

 

ΠΑΡΙΣΙ

Η Γαλλία κατήγγειλε μία "μη αποδεκτή κατασκοπεία μεταξύ συμμάχων" μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης των επικοινωνιών του Φρανσουά Ολάντ και των δύο προκατόχων του, του Νικολά Σαρκοζί και του Ζακ Σιράκ, από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

"Δεν είναι αποδεκτό μεταξύ συμμάχων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, λίγη ώρα πριν από την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ολάντ με τη συμμετοχή των σημαντικότερων υπουργών και μελών της ηγεσίας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων και των γαλλικών υπηρεσιών Πληροφοριών.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι δεν είχε στόχο τις επικοινωνίες του γάλλου προέδρου, πράγμα το οποίο ούτε και θα κάνει.

"Δεν είχαμε στόχο και δεν θα έχουμε στόχο τις επικοινωνίες του προέδρου Ολάντ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά τις επιχειρήσεις που μπορεί να έγιναν στο παρελθόν.

"Συνεργαζόμαστε στενά με την Γαλλία όσον αφορά όλα τα θέματα που έχουν διεθνή διάσταση και οι Γάλλοι είναι απαραίτητοι εταίροι", πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass