ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΕΧΕΙΣ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

Διπλωματικός πόλεμος Ισραήλ-Τουρκίας

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 15:15

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Διπλωματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία, με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.


Το Ισραήλ απέλασε χθες τον Τούρκο πρόξενο στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι ο πρόξενος κλήθηκε και του ζητήθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία «για διαβουλεύσεις, για κάποια χρονική περίοδο». Η κίνηση αυτή του Ισραήλ έρχεται ως απάντηση στην απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή στην Άγκυρα. Χθες, η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις, και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τους  νεκρούς Παλαιστίνιους.
Η αιματοχυσία στη Γάζα έχει προκαλέσει ανοιχτή προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Ερντογάν αποκάλεσε το Ισραήλ «κράτος απαρτχάιντ» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει «παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του».
Ο Νετανιάχου από την πλευρά του απάντησε πως ο Τούρκος ηγέτης είναι «ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές της Χαμάς και συνεπώς αναμφίβολα γνωρίζει καλά την τρομοκρατία και τη σφαγή». «Τον συμβουλεύω να μην κηρύττει περί ηθικής σε εμάς» τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass