ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Αντεπίθεση στο Κομπάνι

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2015 8:51

 

 

ΝΤΙΓΙΑΡΜΑΠΚΙΡ

Ανησυχητικές αναφορές από το κουρδικό Κομπάνι, στη συριακή πλευρά της μεθορίου με την Τουρκία: Οι τζιχαντιστές της ISIS απειλούν ξανά την πόλη, προχωρώντας σε επίθεση καμικάζι και συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα.

Ο πρώτος απολογισμός μιλά για τουλάχιστον 12 νεκρούς χθες το πρωί από την επίθεση και τις συγκρούσεις.

Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε με όχημα που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά, πριν ξεκινήσουν συγκρούσεις με μαχητές. Ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, φτάνει τους 41.

Η πόλη, που τελούσε για εβδομάδες υπό τον ασφυκτικό κλοιό της ISIS, είχε τελικά μείνει τον Ιανουάριο στα χέρια των Κούρδων μετά από σκληρές μάχες και με την υποστήριξη επιδρομών από αέρος.

Η συριακή επίσημη τηλεόραση υποστήριξε πως οι μαχητές της ISIS μπήκαν από την Τουρκία.

Το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής περιφέρειας στην άλλη πλευρά του Κομπάνι το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας αντιθέτως πως οι μαχητές που επιτέθηκαν στο Κομπάνι είχαν έρθει από την Τζαραμπλούς.

Οξεία ήταν στη συνέχεια και η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ανέφερε πως «αρνείται κατηγορηματικά» τα «ψέματα», όπως χαρακτήρισε την αναφορά.

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές εξώθησαν κατοίκους από τμήματα της πόλης Χασάκα, στην ομώνυμη περιφέρεια της βορειοανατολικής Συρίας. Η πόλη είναι μοιρασμένη μεταξύ Κούρδων και υποστηρικτών του σύρου προέδρου Άσαντ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κουρδικής δύναμης YPG, οι επίθεση της ISIS εξαπολύθηκε εναντίον των νότιων περιοχών της πόλης, οι οποίες ελέγχονται από υποστηρικτές του Άσαντ. Κατελήφθησαν ορισμένα τμήματα της Χασάκα.

Ανάλογες πληροφορίες μετέδωσε και η συριακή τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία οι τζιχαντιστές σκότωσαν «αριθμό κατοίκων» που αιχμαλώτισαν, ανάμεσά τους και τον επικεφαλής τοπικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass