ΤΡΑΜΠ

Δέχτηκε συγγενείς θυμάτων μεταναστών

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2018 16:52

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Τα δικά του μηνύματα έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω των επικρίσεων που δέχεται για τη μεταναστευτική πολιτική του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από παράτυπους μετανάστες, μια επίσκεψη που χρησιμοποίησε για να αντεπιτεθεί στα ΜΜΕ.
«Αυτοί είναι οι Αμερικανοί πολίτες που χωρίστηκαν για πάντα από τους αγαπημένους τους. Αυτές είναι οι οικογένειες που αγνοούν τα μέσα ενημέρωσης. Δεν μιλούν για αυτές. Πολύ άδικο», δήλωσε ο Τραμπ, που έχει δεχθεί αυστηρή κριτική για την πολιτική του, εξαιτίας της οποίας χωρίζονται οικογένειες μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Τελικά, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε -την περασμένη Τετάρτη- διάταγμα για τον τερματισμό αυτής της πολιτικής. Δεν σταμάτησε όμως να επιτίθεται στους επικριτές του. Μάλιστα, μέσω Twitter κατηγόρησε τους μετανάστες ότι λένε ψεύτικες λυπηρές ιστορίες. «Η απώλειά σας δεν είναι μάταιη. Θα ασφαλίσουμε τα σύνορά μας», είπε απευθυνόμενος στις οικογένειες που υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, απέρριψε τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι μετανάστες έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαπράξουν εγκλήματα από τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ. «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό ακούγεται σαν να είναι καλύτεροι άνθρωποι από αυτούς που έχουμε εμείς, από τους πολίτες μας. Δεν είναι αλήθεια αυτό», είπε και συμπλήρωσε ότι το 2016 πάνω από 15.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ηρωίνης και ότι το 90% της ηρωίνης προέρχεται από τα νότια σύνορα.
Πηγή: ΑΠΕ/ DPA

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass