«Ή ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ Ή ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Guardian: Το ευρώ στα χέρια του Τσίπρα

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 8:56

 

ΑΘΗΝΑ

Πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Guardian το ελληνικό ζήτημα, με τίτλο παρμένο από την προειδοποίηση Γιούνκερ και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων προς τον ελληνικό λαό ότι ένα “όχι” στην πρόταση των Θεσμών, στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα σημάνει πως επιλέγουν την έξοδο από το ευρώ.

Η πρώτη σελίδα συμπληρώνεται από ένα σκίτσο με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει στους ώμους ένα τεράστιο νόμισμα ευρώ. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το μπαράζ δηλώσεων από Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της Δευτέρας, αλλά και για τις βαριές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σημειώνεται πως ο Guardian είναι από τα ΜΜΕ που παρακολουθεί σε ζωντανό χρόνο τις ελληνικές εξελίξεις, ενημερώνοντας τους αναγνώστες για τις τελευταίες ειδήσεις.

Τον τόνο δίνει ο αρθρογράφος Paul Mason, που σε άρθρο – ανταπόκριση από την Ελλάδα αναφέρει:

“Οι τράπεζες έχουν κλείσει, ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης φαίνεται στον ορίζοντα και η μόνη 'ακροαριστερή' κυβέρνηση της Ευρώπης παλεύει να κρατήσει τη μαζική στήριξη των πολιτών. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, είτε θα έχει θριαμβεύσει, είτε θα έχει τελειώσει”.

Εξάλλου, την αμήχανη στάση των ευρωπαίων ηγετών έναντι της ελληνικής κρίσης στηλιτεύει γελοιογραφία στον βρετανικό Telegraph. Γίνεται λόγος για "αστεροειδή Ελλάδα", έναντι του οποίου "προειδοποιούν" οι ευρωπαίοι ιθύνοντες, οι οποίοι εμφανίζονται απλώς να δείχνουν με το δάχτυλο την "καταστροφή" που θα τους χτυπήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass