Όχι κάτι δραματικό αν φύγει η Ελλάδα

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 8:52

 

ΠΑΡΙΣΙ

Το πραγματικό ζήτημα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας ότι εάν οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι» στην πρόταση των θεσμών η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, όμως με ένα «όχι» εισερχόμαστε σε «άγνωστα εδάφη».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις την ύστατη στιγμή πριν από τη λήξη αργότερα την Τρίτη της προθεσμίας για την αποπληρωμή από την Αθήνα δανείου προς το ΔΝΤ, ο Σαπέν απέρριψε την ερώτηση και υπογράμμισε πως το πραγματικό ζήτημα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Είναι μια ψήφος με συνέπειες. Αν πουν 'ναι', συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε. Με ένα 'όχι', μπαίνουμε σε άγνωστα εδάφη» δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μολονότι υπογράμμισε πως συνεχίζει να πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης, υποστήριξε ότι αν η Ελλάδα αποχωρήσει «δεν θα είναι κάτι δραματικό» για την ζώνη του ευρώ.

«Για τις άλλες χώρες στην Ευρώπη θα ήταν πρόβλημα, αλλά όχι κάτι δραματικό αν η Ελλάδα έφευγε, δεν θα επικρατούσε ξαφνικά οικονομική αναταραχή», δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε τις απώλειες της Δευτέρας στις χρηματοοικονομικές αγορές απλή διόρθωση περασμένων κερδών.

«Το θέμα θα είναι για την ίδια την Ελλάδα, για το ευρωπαϊκό σχέδιο» υπογράμμισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass