«Πράσινο φως» σε νέο νόμο για τα εργασιακά

ΙΤΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 15:30

ΡΩΜΗ

Η ιταλική γερουσία ενέκρινε τον νέο νόμο για τα εργασιακά με 155 ψήφους υπέρ, 125 κατά και μία αποχή. Μετά από τη θετική ψήφο της Bουλής, την περασμένη εβδομάδα, πρόκειται για το οριστικό «πράσινο φως» του κοινοβουλίου.

«Είναι ένας νόμος που βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους χωρίς μόνιμη δουλειά», δήλωσε ο υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μεταξύ των άλλων, η νέα δέσμη μέτρων προβλέπει την παράταση τη ισχύος -και για το 2019- των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους επιχειρηματίες που προσλαμβάνουν, με μόνιμο συμβόλαιο, εργαζόμενους μέχρι 35 ετών και την απαγόρευση διαφήμισης των τυχερών παιγνίων, με μόνη εξαίρεση το Εθνικό Λαχείο της Ιταλίας. Σε ό,τι αφορά στην χρήση των λεγόμενων «κουπονιών», θα μπορούν να καλύπτουν το πολύ μια περίοδο δέκα ημερών, για απασχόληση εργαζομένων στον τουριστικό και γεωργικό τομέα.

Από τον νέο νόμο, τελικά, αφαιρέθηκε η αρχική αύξηση των ενσήμων που υποχρεούνται να καταβάλουν οι οικογένειες που απασχολούν οικιακές βοηθούς για τη φροντίδα ηλικιωμένων.

Η ιταλική αριστερά, όμως, εξέφρασε την απογοήτευσή της, διότι στην δέσμη μέτρων δεν περιέχεται η κατάργηση του νόμου της κυβέρνησης του Ματτέο Ρέντσι, με τον οποίο διευκολύνθηκαν οι απολύσεις εργαζομένων και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει βάσιμη αιτία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass