Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα περιορισμού στην «Κόκκινη Συνοικία» της Ολλανδίας

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 15:35

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Νέα μέτρα για να περιορίσει την τουριστική πίεση εξετάζει το Άμστερνταμ, στην περίφημη «Κόκκινη Συνοικία», υπό τον φόβο ότι η πόλη θα μετατραπεί σε «ζούγκλα» τη νύχτα, καθώς η αστυνομία να αδυνατεί να επέμβει για την καταστολή της εγκληματικότητας και της βίας.

Σημειώνεται ότι περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το Άμστερνταμ κάθε χρόνο, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Ολλανδίας, ο οποίος υπολογίζεται περίπου στα 17 εκατομμύρια κατοίκους.

«Το Άμστερνταμ θα λάβει νέα μέτρα για να ελαττώσει την πίεση στο κέντρο της πόλης και να βελτιώσει τις πρόσβαση στη συνοικία Βάλεν» τονίζεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Το Ντε Βάλεν είναι η περίφημη «Κόκκινη Συνοικία» της πόλης, όπου ιερόδουλες προσεγγίζουν τους πελάτες τους πίσω από βιτρίνες.

«Μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων καταλήγουν στους δρόμους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε «διακοπές» (στην κυκλοφορία) σε ορισμένους δρόμους για να τους καθαρίζουμε», εξηγεί η δημοτική αρχή.

«Ορισμένα τμήμα του Βάλεν θα κλείνουν για το κοινό προκειμένου να καθαρίζονται οι δρόμοι» συμπληρώνει.

Πολλές φορές μάλιστα η αστυνομία αδυνατεί να επέμβει με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα και η βία να καταγράφουν σημαντική αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα οι αρχές θα εφαρμόσουν χρωματικό κώδικα ανάλογα με την πυκνότητα του πλήθους, από το πράσινο στο κόκκινο. «Εάν ο κώδικας θα γίνεται κόκκινος, θα κινητοποιούνται «οι ξεναγοί» κι εφόσον καταστεί αναγκαίο οι δρόμοι θα κλείνουν» εξηγεί σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα στις δυνάμεις επιβολής του νόμου να επιβάλουν επιτόπου πρόστιμα στους τουρίστες, που θα καλούνται να τα πληρώσουν αμέσως.