Πισώπλατη μαχαιριά οι ενέργειες των ΗΠΑ

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 18:08

ΑΓΚΥΡΑ
Οι πρόσφατες ενέργειες των ΗΠΑ αποτελούν μαχαιριά στην πλάτη της Τουρκίας, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «οι επιθέσεις σε βάρος της τουρκικής οικονομίας είναι πιθανό να συνεχιστούν για λίγο ακόμα».
Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Άγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποκρούσει τις επιθέσεις, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η τουρκική λίρα θα επανέλθει «σε λογικά επίπεδα» ύστερα από τη ραγδαία υποχώρηση της ισοτιμίας του νομίσματος έναντι του δολαρίου.


Χαρακτήρισε δε, «προδοσία» τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων για την οικονομία της Τουρκίας».
Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν επιστρατεύει όλα τα μέσα προκειμένου να διασκεδάσει τις ανησυχίες στο εσωτερικό για την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, επιχειρώντας να αποκλείσει οποιεσδήποτε αντιδράσεις μέσω των γνωστών μεθόδων της τρομοκρατίας και των απαγορεύσεων, ενώ επιστρατεύεται και η Δικαιοσύνη.
Στα άμεσα μέτρα που επιλέγει ο Ερντογάν, για το μπλόκο στον κατήφορο του εθνικού νομίσματος της Τουρκίας, είναι η έρευνα που ξεκινά η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης με στόχο πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για πράξεις που απειλούν την οικονομική ασφάλεια, στο πλαίσιο και του αφηγήματος ότι η χώρα δέχεται επίθεση και βρίσκεται στα πρόθυρα ενός οικονομικού πολέμου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Η Εισαγγελία σημειώνει ότι η Τουρκία δέχεται οικονομική επίθεση και, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στόχος της έρευνας είναι η δικαστική διερεύνηση κάθε γραπτού και οπτικού ειδησεογραφικού υλικού, καθώς και κατά λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται ότι την εξυπηρετούν.
Αντίστοιχα μέτρα ανακοίνωσε και το Yπ. Εσωτερικών της Τουρκίας, που προχωρά σε νομικά μέτρα, με στόχο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν αναφορές στη συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου δημιουργώντας «αρνητική αντίληψη για την οικονομία». Oπως ανακοίνωσε το τουρκικό Yπουργείο από τις 7 Αυγούστου, εντοπίσθηκαν 346 λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήρτησαν σχόλια για την αποδυνάμωση της λίρας και κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass