«Ερχονται» νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Τουρκία

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2018 15:46

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Την πίεσή της στην Άγκυρα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον εντείνει η Ουάσινγκτον, προετοιμάζοντας την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.
«Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας. Σχεδιάζουμε να κάνουμε περισσότερα, αν δεν απελευθερώσουν άμεσα τον πάστορα», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κυβερνητικών στελεχών στον Λευκό Οίκο.
Μάλιστα, στην ίδια συνεδρίαση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είπε πως η Τουρκία «δεν αποδείχτηκε καλός φίλος».


Προχθές, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε νέο αίτημα για  την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα. Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος του πάστορα, για την υπόθεση μένει να αποφασίσει τώρα ανώτερο δικαστήριο. Ο Μπράνσον, ο οποίος διέμενε για πάνω από δύο δεκαετίες στα παράλια της Μικράς Ασίας, τέθηκε προ ολίγων ημερών σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού προηγουμένως έμεινε στη φυλακή για 21 μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία συμμετοχή στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. Παράλληλα, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Τουρκία. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, με την Ουάσινγκτον να επιζητεί την απόσυρση των κατηγοριών και την επιστροφή του πάστορα στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Στις 1 Αυγούστου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας. Τα μέτρα της Ουάσινγκτον στράφηκαν εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Αμντουλχαμίντ Γκιουλ, και του υπουργού Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, οι κυρώσεις αφορούν στο πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων των δύο Τούρκων υπουργών εντός της αμερικανικής δικαιοδοσίας.
Επίσης, στις 10 Αυγούστου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τον διπλασιασμό των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία. Ως αντίποινα, η Άγκυρα ανακοίνωσε πως αυξάνει κατακόρυφα τους δασμούς σε αρκετά αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά και καπνικά προϊόντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass