Eστησαν άγαλμα δαίμονα μπροστά στο Καπιτώλιο

ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΤΛ ΡΟΚ ΤΟΥ ΑΡΚΑΝΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 17:36

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς ξέσπασε ομάδα σατανιστών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος ενός φτερωτού, τραγόμορφου δαίμονα έξω από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας στο Λίτλ Ροκ.


Ο «Ναός του Σατανά» όπως λέγεται η οργάνωση ήθελε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία λίγο πιο πέρα ενός μνημείου των Δέκα Εντολών, που κατά την άποψή τους προσβάλλει την προστατευόμενη από το αμερικανικό Σύνταγμα ανεξιθρησκεία και είναι «μνημείο στα κυνήγια μαγισσών, στη δίωξη όσων σκέφτονταν ελεύθερα» και των κάθε λογής αιρετικών.
Αν και οι Αρχές επέτρεψαν μόνον προσωρινά την τοποθέτηση του αγάλματος του δαίμονα Μπαθομέτ (ή Μπαφομέτ) οι σατανιστές επιμένουν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μόνιμα, όπως είπαν κάποιοι ομιλητές καταχειροκροτούμενοι από άθεους, ενώ ομάδα χριστιανών διαμαρτυρόταν λίγο πιο πέρα. Ο ιδρυτής της οργάνωσης Άιβι Φόρεστερ υποστήριξε ότι «αν έχεις ένα θρησκευτικό μνημείο εδώ, τότε θα πρέπει να επιτρέψεις το ίδιο και σε άλλα, ειδάλλως ας απομακρυνθεί και αυτό».
Το μνημείο των Δέκα Εντολών τοποθετήθηκε αθόρυβα με την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζέισον Ράπερτ τον περασμένο χρόνο. Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την τοποθέτησή του κι ένας άνδρας έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητό του και το διέλυσε. Ο ίδιος διέλυσε κι ένα αντίστοιχο μνημείο έξω από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass